Kontakta oss

Capio Spine Center Rehab Stockholm
Smärtrehablitering

Smärtrehablitering

För dig som har frågor om remisser, mottagningsbesök, journaler eller vill ha kontakt med din vårdgivare.

Telefon
08-509 028 99

Måndag - Torsdag
08.00-11.30 och 13.00-14.00
Fredag
08.00-11.30

Capio Spine Center Stockholm

Garnisonen
Karlavägen 108
115 26 Stockholm


 Frågor och svar

Vad ska jag tänka på innan jag kommer till Rehab på bedömning?

1) Du behöver fundera över om du känner dig medicinskt färdigutredd. Med det menar vi att du inte söker utredning eller operation utan vill få hjälp att kunna bli mer aktiv och hantera din livssituation bättre. I så fall är smärtrehabilitering lämpligt.

2) Du behöver ta ställning till om du har möjlighet att delta i en rehabilitering som pågår under 3 månader, vara borta 25-50% från din vanliga sysselsättning och närvara 2-3 ggr/vecka 2-4 timmar åt gången. I så fall är smärtrehabilitering lämpligt.

Vad kostar det att gå på rehabilitering?

Svar:

Vi har avtal med Stockholms läns landsting och frikort gäller. Ta med legitimation till ditt besök.

Vart hör jag av mig vid frånvaro?

Svar:

Lämna återbud så tidigt som möjligt så vi hinner boka in andra patienter som önskar tid hos oss. Maila återbud till våra sekreterare på rs@spinecenter.se eller ring 08-509 027 00, tonval 3.

Vad händer på första bedömningsdagen?

Svar:

Du kommer under ditt första besök hos oss att träffa läkare, psykolog och fysioterapeut samt ev smärtsjuksköterska. Läkaren gör en medicinsk undersökning, psykologen en psykologisk kartläggning och fysioterapeuten undersöker din fysiska funktion.

Bedömningsdagen varar kl. 08.00-14.00. I våra lokaler serveras det kaffe och te och du kan gärna ta med en frukt eller smörgås som mellanmål. Du har en paus kl. 12.00 - 13.00 för lunch, det finns lunchrestaurang och livsmedelsaffär i närheten.

I de flesta fall får du samma dag återkoppling om du erbjuds en plats i rehabiliteringsprogrammet. Ibland kan det dock behövas en förlängd bedömning. Om du tackar ja till att delta får du ett datum för start och ett schema med dig hem. Läkare kan skriva intyget till försäkringskassan angående förebyggande sjukpenning eller sjukskrivning.

Här kan du läsa angående ersättning från FK den tiden du är borta från arbete för rehabilitering. Länk till annan webbplats.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.