Kvalitet genom specialisering

Då GHP Stockholm Spine Center vill ta ett stort samhällsansvar och hjälpa till i den pågående situationen i region Stockholm så har vi stora neddragningar i vår operationsverksamheten.

Detta gäller from tisdagen den 31/3

Vi gör detta främst för att möjliggöra för vår personal att hjälpa till i den rådande krisen i vården.

Vi är oerhört ledsna över vad detta innebär för alla våra patienter men vi hoppas på förståelse.

Står du på vår väntelista för kirurgi blir du kontaktad så snart det blir aktuellt.

Mottagningen kommer delvis att hålla öppet

Vi uppmanar alla våra patienter att var uppmärksamma på SMS och ombokningar som kan uppkomma med kortvarsel.

 

Håll er informerade på https://www.krisinformation.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och följ gärna oss på Facebook eller här på hemsidan för uppdateringar.

Segmentell Rörelsesmärta

Fysioterapi & naprapati behandling av segmentell rörelsesmärta

Kortfattat innebär detta att ett segment har blivit belastningsömt. Med segment menas länken mellan två kotor vilket utgörs av en disk, två facettleder och omgivande stabiliserande vävnad. Ofta har man haft flera akuta ryggskott som nu ersatts av en mer permanentad ryggsmärta som förvärras av belastning.

Tillståndet kan vara starkt funktionshämmande. Även här finns det mycket att göra i den konservativa behandlingen.

Medicinering är ofta nödvändig, i synnerhet när man börjar med sin ryggträning. Många vill undvika medicinering men man kan argumentera för att bieffekterna av långvarig smärta (sömnbrist, social isolering, fysisk inaktivitet, nedstämdhet/depression, lättirritabilitet etc.) överväger bieffekterna av smärtstillande mediciner.

Liksom hos andra diagnoser fyller den manuella behandlingen en viktig funktion. Ju mer normal rörlighet man har i övriga kroppen, desto mindre blir belastningen på det ömmande segmentet.

Muskulär smärta är nästan regel vid SRS, och behandling av detta kan ge påtaglig smärtminskning. Dock kanske stabiliseringsträning är det allra viktigaste verktyget mot denna typ av belastningsömhet. Men det finns inget standardiserat program. Träningen måste individanpassas och man behöver göra justeringar i träningen kontinuerligt eftersom besvären ofta varierar från tid till annan.

En ryggspecialiserad sjukgymnast ser snabbt i vilket skede man är och kan lotsa patienten framåt mot en mer belastningstolerant rygg.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.