Kvalitet genom specialisering

Då GHP Stockholm Spine Center vill ta ett stort samhällsansvar och hjälpa till i den pågående situationen i region Stockholm så har vi stora neddragningar i vår operationsverksamheten.

Detta gäller from tisdagen den 31/3

Vi gör detta främst för att möjliggöra för vår personal att hjälpa till i den rådande krisen i vården.

Vi är oerhört ledsna över vad detta innebär för alla våra patienter men vi hoppas på förståelse.

Står du på vår väntelista för kirurgi blir du kontaktad så snart det blir aktuellt.

Mottagningen kommer delvis att hålla öppet

Vi uppmanar alla våra patienter att var uppmärksamma på SMS och ombokningar som kan uppkomma med kortvarsel.

 

Håll er informerade på https://www.krisinformation.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och följ gärna oss på Facebook eller här på hemsidan för uppdateringar.

Ryggskott/Nackspärr

Fysioterapi & naprapati behandling av ryggskott/nackspärr

Ryggskott och nackspärr är ett breda icke specifika begrepp som egentligen bara säger att man har akut uppkommen smärta i ländrygg respektive nacke. Begreppen är inte knutna till någon typ av händelse eller någon specifik vävnadsskada.

Orsakerna kan variera men allra oftast är merparten av smärtan manifesterad från muskulaturen. Det är vanligt att åldersförändringar i kotpelaren ligger till grund för den akuta smärtan och kroppen reagerar ökad spänning i muskulaturen vilket i sin tur leder till smärta.

Det är sällan ett akut smärttillstånd av detta slag kräver vidare utredning med exempelvis magnetkameraundersökning. Akuta smärttillstånd utreds med fördel av sjukgymnast alternativt naprapat och lite beroende på tillståndet kan den ena eller andra yrkesgruppen vara extra lämpad att hantera tillståndet. Ibland krävs en kombination av båda. Initialt kan det vara lämpligt med medicinering mot smärta eller inflammation.

Det är på dessa diagnoser som manipulationsbehandling och mobilisering har bäst effekt och kan ibland räcka som enda behandling.

Även om tillståndet kan vara dramatiskt till en början blir man ofta snabbt bättre. Om man får återkommande akuta smärtepisoder är det nödvändigt att i förebyggande syfte börja stabiliseringsträna.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.