Kvalitet genom specialisering

Vi tar emot remisser som vanligt men har just nu lite längre väntetid till mottagningen. Vi arbetar hårt med extramottagningar vardagar och vissa lördagar för att korta väntetiden till 30 dagar

Tänk på att det fortfarande råder besöksförbud för anhöriga på alla våra mottagningar! Detta för att hindra smittspridningen.

 

Ryggskott/Nackspärr

Fysioterapi & naprapati behandling av ryggskott/nackspärr

Ryggskott och nackspärr är ett breda icke specifika begrepp som egentligen bara säger att man har akut uppkommen smärta i ländrygg respektive nacke. Begreppen är inte knutna till någon typ av händelse eller någon specifik vävnadsskada.

Orsakerna kan variera men allra oftast är merparten av smärtan manifesterad från muskulaturen. Det är vanligt att åldersförändringar i kotpelaren ligger till grund för den akuta smärtan och kroppen reagerar ökad spänning i muskulaturen vilket i sin tur leder till smärta.

Det är sällan ett akut smärttillstånd av detta slag kräver vidare utredning med exempelvis magnetkameraundersökning. Akuta smärttillstånd utreds med fördel av sjukgymnast alternativt naprapat och lite beroende på tillståndet kan den ena eller andra yrkesgruppen vara extra lämpad att hantera tillståndet. Ibland krävs en kombination av båda. Initialt kan det vara lämpligt med medicinering mot smärta eller inflammation.

Det är på dessa diagnoser som manipulationsbehandling och mobilisering har bäst effekt och kan ibland räcka som enda behandling.

Även om tillståndet kan vara dramatiskt till en början blir man ofta snabbt bättre. Om man får återkommande akuta smärtepisoder är det nödvändigt att i förebyggande syfte börja stabiliseringsträna.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.