Kvalitet genom specialisering

Vi tar emot remisser som vanligt men har just nu lite längre väntetid till mottagningen. Vi arbetar hårt med extramottagningar vardagar och vissa lördagar för att korta väntetiden till 30 dagar

Tänk på att det fortfarande råder besöksförbud för anhöriga på alla våra mottagningar! Detta för att hindra smittspridningen.

 

Kotglidning

Fysioterapi & naprapati behandling av kotglidning

Spondylolisthes innebär att en kota glider något i förhållande till en intilliggande kota. Detta kan ske endera som resultat av åldersförändingar i ett segment, alltså, länken mellan två kotor vilket utgörs av en disk, två facettleder och omgivande stabiliserande vävnad.

Men det kan också orsakas av en spricka i kotbågen. Sprickan i sin tur kan vara både medfödd och förvärvad.För det allra mesta är förändningen helt ofarlig men kan ställa till besvär.

I den mån man har ryggsmärta av sin spondylolisthes behandlas den konservativt såsom vid SRS, se ovan. I den mån glidningen ger trängsel för nervrötterna behandlas den såsom står beskrivet under avsnittet om spinal stenos.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.