Kvalitet genom specialisering

Då GHP Stockholm Spine Center vill ta ett stort samhällsansvar och hjälpa till i den pågående situationen i region Stockholm så har vi stora neddragningar i vår operationsverksamheten.

Detta gäller from tisdagen den 31/3

Vi gör detta främst för att möjliggöra för vår personal att hjälpa till i den rådande krisen i vården.

Vi är oerhört ledsna över vad detta innebär för alla våra patienter men vi hoppas på förståelse.

Står du på vår väntelista för kirurgi blir du kontaktad så snart det blir aktuellt.

Mottagningen kommer delvis att hålla öppet

Vi uppmanar alla våra patienter att var uppmärksamma på SMS och ombokningar som kan uppkomma med kortvarsel.

 

Håll er informerade på https://www.krisinformation.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och följ gärna oss på Facebook eller här på hemsidan för uppdateringar.

Diskbråck

Fysioterapi & naprapati behandling av diskbråck

Diskbråck ger, särskilt när de är akuta, starkt invalidiserande smärta. Vid stark misstanke om diskbråck påbörjas i regel medicinering med smärtstillande och antiinflammatorisk medicin.

Medicineringen följs upp inom några dagar till en vecka och har det inte tillräck effekt byter man till andra starkare preparat. Tyvärr är dessa i mer eller mindre utsträckning beroendeframkallande och kan ha kraftigare biverkningar varför de ska användas med försiktighet.

Det är bra att försöka röra sig så vanligt som kroppen tillåter. Cirkulationsträning såsom spinning eller crosstrainer har visat sig vara gynnsamt för nervens återhämtning. Därför ska man börja med det så snart det är möjligt.

Behandling med mobilisering eller manipulation kan åstadkomma en avlastning av påverkad nervrot. Behandling av spänd muskulatur kan ha en positiv effekt på den totala smärtbilden. Den manuella behandlingen syftar främst till att se till att alla strukturer i rörelseapparaten fungerar bra för att på så sätt minska belastningen på den känsliga disken och nerven. Exempelvis är det ogynnsamt med en stel bröstrygg och stela sätesmuskler om man samtidigt har diskbråck i ländryggen. På sikt är det viktigt med stabiliseringsträning i ryggen.

Även efter att diskbråcket läkt ut, vilket det gör i de allra flesta fall, riskerar disken att bli en känsligare struktur än tidigare. Stabiliseringsträning, ibland kallad Core-träning, minskar de negativa konsekvenser en känsligare disk kan medföra.

Vid akuta diskbråck upplever man i regel en förbättring inom en vecka och efter 2-3 månader brukar de flesta bara ha lite restsymptom kvar.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.