För dig som söker via din Region

Om du har ryggproblem ska du först söka hos din husläkare eller på din vårdcentral, oavsett var du bor i landet. Där sker en första bedömning av ditt problem och om de anser att du är i behov av att träffa en ryggspecialist eller fysioterapeut så skriver de en remiss till oss.

För att våra ryggspecialister ska kunna göra en bra bedömning av din remiss måste du även genomfört en magnetröntgen som är aktuell. Om din husläkare eller vårdcentral är osäkra på hur de ska gå tillväga för att remittera dig till oss så kan du hänvisa till vår hemsida där de finner information om hur de ska gå tillväga.

När vi mottagit din remiss kommer vi att skicka ett frågeformulär till dig som vi vill att du skickar åter. Du kan också fylla i frågeformuläret digitalt, se nedan, för snabbare hantering. Obs! Går ej att göra via mobil/läsplatta (blir ej komplett). Det är viktigt att vi får ditt ifyllda frågeformulär så snart som möjligt. Efter någon vecka får du ett brev från oss med beräknad väntetid.

Vårdgarantin gäller i hela landet och innebär att du har rätt att få vård inom en viss tid.

Avgifter och regler i samband med ditt besök är de samma som inom Region Stockholm, läs mer på www.vardguiden.se. Länk till annan webbplats.
Om du har ett frikort så gäller det givetvis vid ditt besök hos oss.

Om du har några frågor om hur du gör för att komma till oss är du alltid välkommen att Kontakta oss

Fyll i vårt frågeformulär för att korta ner din väntetid.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.