För dig som söker via din Region

Om du har ryggproblem ska du först söka hos din husläkare eller på din vårdcentral, oavsett var du bor i landet. Där sker en första bedömning av ditt problem och om de anser att du är i behov av att träffa en ryggspecialist eller fysioterapeut så skriver de en remiss till oss.

För att våra ryggspecialister ska kunna göra en bra bedömning av din remiss måste du även genomfört en magnetröntgen som är aktuell. Om din husläkare eller vårdcentral är osäkra på hur de ska gå tillväga för att remittera dig till oss så kan du hänvisa till vår hemsida där de finner information om hur de ska gå tillväga.

När vi mottagit din remiss kommer vi att skicka ett brev till dig, där vi ber dig fylla i en Hälsodeklaration, som fylls i digitalt, se länk nedan.

Du loggar in med BankID. Alla frågor behöver besvaras vid samma tillfälle, dvs du kan inte avbryta och fortsätta vid ett annat tillfälle. Beräknad tidsåtgång ca 20-30 min. När du fyllt i alla uppgifter klickar du på SKICKA, så överförs dokumentet elektroniskt till oss. Om uppgifter saknas, markeras det med röd markering i menyfältet och måste besvaras innan det går att SKICKA. De flesta Webbläsare fungerar att använda, dock inte Internet explorer.

Har du inte möjlighet att använda Bank-ID eller dator, kan du få formulären hemskickade. Hör i så fall av dig via ”Mina vårdkontakter” på 1177 alternativt kontakta oss på tel, 08-5090 2700, så skickar vi formulären i pappersform samt svarskuvert.

Det är viktigt att vi får ditt ifyllda frågeformulär så snart som möjligt. Efter någon vecka får du ett brev från oss med beräknad väntetid.

Vårdgarantin gäller i hela landet och innebär att du har rätt att få vård inom en viss tid.

Avgifter och regler i samband med ditt besök är de samma som inom Region Stockholm, läs mer på www.vardguiden.se. Länk till annan webbplats.
Om du har ett frikort så gäller det givetvis vid ditt besök hos oss.

Om du har några frågor om hur du gör för att komma till oss är du alltid välkommen att Kontakta oss

Fyll i vår hälsodeklaration nedan, så snart som möjligt, för att korta ner din väntetid.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.