Kvalitet genom specialisering

Då GHP Stockholm Spine Center vill ta ett stort samhällsansvar och hjälpa till i den pågående situationen i region Stockholm så har vi stora neddragningar i vår operationsverksamheten.

Detta gäller from tisdagen den 31/3

Vi gör detta främst för att möjliggöra för vår personal att hjälpa till i den rådande krisen i vården.

Vi är oerhört ledsna över vad detta innebär för alla våra patienter men vi hoppas på förståelse.

Står du på vår väntelista för kirurgi blir du kontaktad så snart det blir aktuellt.

Mottagningen kommer delvis att hålla öppet

Vi uppmanar alla våra patienter att var uppmärksamma på SMS och ombokningar som kan uppkomma med kortvarsel.

 

Håll er informerade på https://www.krisinformation.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och följ gärna oss på Facebook eller här på hemsidan för uppdateringar.

BK - Basal kroppskännedom


En möjlighet att förbättra din förmåga att hantera din livssituation

Syftet med behandlingen är att bli mer medveten om vårt hållnings-, spännings- och rörelsemönster och att upptäcka, förstå och stärka våra egna inneboende resurser.

Mental närvaro – att vara ” här och nu ” är centralt i behandlingen. Hur väl vi uppfattar vår kropp och kan förstå vad olika sensationer betyder ger oss egna möjligheter att påverka vår hälsa och bibehålla ett ökat välmående.

Basal kroppskännedom ( BK) är en sjukgymnastisk behandlingsmetod där man arbetar med både kroppsliga och själsliga aspekter. Behandlingen utförs genom enkla övningar i rörelse och i stillhet, anpassade efter människan anatomiska förutsättningar och naturliga sätt att röra sig.

Västerländsk biomedicinsk kunskap vävs samman med österländska rörelsetraditioner som meditation och tai chi.

BK handlar om vår hållning, balans och koordination samt de muskulära spänningsförhållandena i kroppen. I behandlingen ges också utrymme för reflektion vilket ger ytterligare möjlighet att medvetandegöra upplevelser från övandet och att öva sig i att sätta ord på dessa.


BLI PATIENT

Hos oss är du alltid välkommen att söka vård för dina rygg- och nackbesvär. Vi är Nordens mest kompletta ryggklinik och har samtliga kompetenser som behövs för att ta hand om dig och dina ryggbesvär

Vad gör vi på SSC Rehabilitering?

Vi vill uppmuntra dig att genom aktivt deltagande utnyttja och utveckla din funktionsförmåga, både i ditt privata liv och i ditt arbetsliv. Det team du träffade på bedömningsdagen kommer att hjälpa dig med utformningen av din rehabilitering och kommer att kalla dig till utvärderingsmöten under behandlingens gång.

 

 

Efter rehabilitering

Vad händer efter rehabiliteringen?

Svar:

För oss är det viktigt att rehabiliteringen inte slutar vid avslutande samtal, istället är det då din rehabilitering fortsätter på egen hand. Cirka tre månader efter avslut kommer vi att kalla dig till ett booster-möte. Där följer vi upp vilka steg du har tagit och vilka hinder som du mött. Vi kommer också att be dig fylla i ett NRS frågeformulär vid avslut och efter 1 år. Det är viktigt att följa upp kvalitén på arbetet vi gör och utveckla rehabiliteringsvården. Det ger oss också möjlighet att jämföra rehabiliteringsvården i Sverige. Vi du se vårt resultat

Kan jag höra av mig till er efter rehabiliteringen?

Svar:

Det finns möjlighet för dig att ta kontakt med oss vid två tillfällen innan 1-årsuppföljning för vägledning i din fortsatta rehabiliteringsprocess.

KONTAKTA OSS

08-50 90 27 00 (Menyval 3)


Telefontider

Måndag - torsdag 08.00-11.30 och 13.00-14.00
Fredag 08.00-11.30

Adress

Karlavägen 108
115 26 Stockholm

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.