Kvalitet genom specialisering

Då GHP Stockholm Spine Center vill ta ett stort samhällsansvar och hjälpa till i den pågående situationen i region Stockholm så har vi stora neddragningar i vår operationsverksamheten.

Detta gäller from tisdagen den 31/3

Vi gör detta främst för att möjliggöra för vår personal att hjälpa till i den rådande krisen i vården.

Vi är oerhört ledsna över vad detta innebär för alla våra patienter men vi hoppas på förståelse.

Står du på vår väntelista för kirurgi blir du kontaktad så snart det blir aktuellt.

Mottagningen kommer delvis att hålla öppet

Vi uppmanar alla våra patienter att var uppmärksamma på SMS och ombokningar som kan uppkomma med kortvarsel.

 

Håll er informerade på https://www.krisinformation.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och följ gärna oss på Facebook eller här på hemsidan för uppdateringar.

Fibromyalgi


Vi sätter alla i fokus

Fibromyalgi är ett smärttillstånd som karakteriseras av långvarig migrerande utbredd smärta, ömhet, sömnstörning och uttalad trötthet.
80% av patienterna har långvarig lokaliserad smärta i grunden, exempelvis en WAD –skada, långvarig lumbago eller cervikalgi. Andra faktorer som stress, fysisk och psykisk belastning samt dålig sömn kan också bidra till spridning av smärta i kroppen.

Cirka 2% av befolkningen drabbas av fibromyalgi och majoriteten av dem är kvinnor.

Hos oss finns hela vårdkedjan, här träffar patienten läkare, psykolog, sjukgymnast/fysioterapeut, kurator och smärtsjuksköterska. Alla med stor erfarenhet av långvarig generaliserad smärtproblematik.

Framträdande symptom

  • Generaliserad smärta (i muskler och leder)
  • Generaliserad ömhet
  • Muskulär uttröttbarhet
  • Trötthet
  • Sömnstörning
  • Morgonstelhet

  Övriga symptom

  • Nedsatt minne och koncentration
  • Stressöverkänslighet
  • Psykiska symptom(depression/ångest)

  Idag finns inga välfungerande läkemedel för att behandla fibromyalgi. Enligt en SBU-rapport från 2010 är den bästa metoden för att höja livskvalitén hos patienter med fibromyalgi multimodal rehabilitering. Vi är väldigt stolta över våra resultat från Nationella registret över smärtrehabilitering (NRS) som visar att vår klinik är en av de bästa smärtrehabiliteringsklinikerna i Sverige.

  Våra resultat sticker framförallt ut i mätningen av livskvalitet (EQ-5D), självskattning av upplevd hälsa (SF36) och multidimensionell mätning av smärta (MPI) där man jämför patientens egna skattningar vid start, avslut och uppföljning efter ett år. Läs gärna mer om våra resultat på www.ucr.uu.se/nrslänk till annan webbplats

  Bli patient

  Hos oss är du alltid välkommen att söka vård för dina rygg- och nackbesvär. Vi är Nordens mest kompletta ryggklinik och har samtliga kompetenser som behövs för att ta hand om dig och dina ryggbesvär


  Varför rehabilitering hos oss?

  Vi utvärderar kontinuerligt vår rehabilitering genom kvalitetsregistret NRS (Nationella registret för smärtrehabilitering). Våra resultat är bland de bästa i Sverige. Bland annat förbättrar många sin fysiska och psykiska funktion, samt arbetsförmåga efter genomgången rehabilitering.


   Frågor och svar

  Vad ska jag tänka på innan jag kommer till Rehab på bedömning?

  1) Du behöver fundera över om du känner dig medicinskt färdigutredd. Med det menar vi att du inte söker utredning eller operation utan vill få hjälp att kunna bli mer aktiv och hantera din livssituation bättre. I så fall är smärtrehabilitering lämpligt.

  2) Du behöver ta ställning till om du har möjlighet att delta i en rehabilitering som pågår under 3 månader, vara borta 25-50% från din vanliga sysselsättning och närvara 2-3 ggr/vecka 2-4 timmar åt gången. I så fall är smärtrehabilitering lämpligt.

  Hitta hit

  Svar:

  Vi finns på Karlavägen 108, våning 4. Det finns goda förbindelser med kollektivtrafik.

  Vad kostar det att gå på rehabilitering?

  Svar:

  Vi har avtal med Stockholms läns landsting och frikort gäller. Ta med legitimation till ditt besök.

  Vart hör jag av mig vid frånvaro?

  Svar:

  Lämna återbud så tidigt som möjligt så vi hinner boka in andra patienter som önskar tid hos oss. Maila återbud till våra sekreterare på rs@spinecenter.se eller ring 08-509 027 00, tonval 3.

  Vad händer på första bedömningsdagen?

  Svar:

  Du kommer under ditt första besök hos oss att träffa läkare, psykolog och fysioterapeut samt ev smärtsjuksköterska. Läkaren gör en medicinsk undersökning, psykologen en psykologisk kartläggning och fysioterapeuten undersöker din fysiska funktion.

  Bedömningsdagen varar kl. 08.00-14.00. I våra lokaler serveras det kaffe och te och du kan gärna ta med en frukt eller smörgås som mellanmål. Du har en paus kl. 12.00 - 13.00 för lunch, det finns lunchrestaurang och livsmedelsaffär i närheten.

  I de flesta fall får du samma dag återkoppling om du erbjuds en plats i rehabiliteringsprogrammet. Ibland kan det dock behövas en förlängd bedömning. Om du tackar ja till att delta får du ett datum för start och ett schema med dig hem. Läkare kan skriva intyget till försäkringskassan angående förebyggande sjukpenning eller sjukskrivning.

  Här kan du läsa angående ersättning från FK den tiden du är borta från arbete för rehabilitering.länk till annan webbplats

  Kontakta oss

  08-50 90 27 00 (Menyval 3)

  Måndag - Torsdag 08.00-11.30 och 13.00-14.00
  Fredag 08.00-11.30

  Adress

  Karlavägen 108
  115 26 Stovkholm

  Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.