Vi tar emot remisser som vanligt men har just nu lite längre väntetid till mottagningen. Vi arbetar hårt med extramottagningar vardagar och vissa lördagar för att korta väntetiden till 30 dagar

Tänk på att det fortfarande råder besöksförbud för anhöriga på alla våra mottagningar! Detta för att hindra smittspridningen.

 

Spinal stenos halsrygg

 

Varför får man Spinal stenos?

Symptom och diagnos

Spinal stenos betyder förträngning i ryggradskanalen, vilket uppstår som ett led i degenerativa förändringar d.v.s. åldersförändringar. Detta leder till att nerverna i spinalkanalen (ryggradskanalen, där ryggmärg och nervrötter finns) får mindre plats och utsätts för visst tryck. Orsaken till detta är att diskarna (mellankotskivorna) sjunker ihop och att det blir bennybildning runt diskarna och mellankotlederna.

De typiska besvären av spinal stenos är tilltagande besvär från armar och nacke vid rörelse, både i form av smärta, tilltagande svaghet och dålig kontrol.

 

Behandlingsmetoder

 

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.