Kvalitet genom specialisering

Då GHP Stockholm Spine Center vill ta ett stort samhällsansvar och hjälpa till i den pågående situationen i region Stockholm så har vi stora neddragningar i vår operationsverksamheten.

Detta gäller from tisdagen den 31/3

Vi gör detta främst för att möjliggöra för vår personal att hjälpa till i den rådande krisen i vården.

Vi är oerhört ledsna över vad detta innebär för alla våra patienter men vi hoppas på förståelse.

Står du på vår väntelista för kirurgi blir du kontaktad så snart det blir aktuellt.

Mottagningen kommer delvis att hålla öppet

Vi uppmanar alla våra patienter att var uppmärksamma på SMS och ombokningar som kan uppkomma med kortvarsel.

 

Håll er informerade på https://www.krisinformation.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och följ gärna oss på Facebook eller här på hemsidan för uppdateringar.

Spinal stenos halsrygg

 

Varför får man Spinal stenos?

Symptom och diagnos

Spinal stenos betyder förträngning i ryggradskanalen, vilket uppstår som ett led i degenerativa förändringar d.v.s. åldersförändringar. Detta leder till att nerverna i spinalkanalen (ryggradskanalen, där ryggmärg och nervrötter finns) får mindre plats och utsätts för visst tryck. Orsaken till detta är att diskarna (mellankotskivorna) sjunker ihop och att det blir bennybildning runt diskarna och mellankotlederna.

De typiska besvären av spinal stenos är tilltagande besvär från armar och nacke vid rörelse, både i form av smärta, tilltagande svaghet och dålig kontrol.

 

Behandlingsmetoder

 

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används.