Smärtrehab

Vi behandlar alla typer av långvarig smärta enligt vårt unika koncept.

 

Programinnehåll och behandlingsstrategi

Under rehabiliteringen kommer du att träffa sjukgymnast, läkare, psykolog, kurator och sjuksköterska, både individuellt och i grupp. Vid Behov erbjuds du också tider för individuella besök hos de olika vårdgivarna. Behandlingen pågår oftast i 10-14 veckor och omfattar ungefär 2-3 dagar per vecka. I behandlingen ingår även tid för dina hemövningar. Rehabiliteringens syfte är att du ska kunna göra mer av det du värdesätter samt att höja din livskvalitet och funktionsförmåga. Vi vill uppmuntra dig att genom ett aktivt deltagande utnyttja och utveckla din funktionsförmåga, både i ditt privatliv och i ditt arbetsliv. Det team du träffar på bedömningsdagen kommer att hjälpa dig med utformningen av din rehabilitering och kommer också att kalla dig till utvärderingsmöten under behandlingens gång.

Sjukskrivning

Vi räknar med att programmet omfattar ca 50% av en heltidstjänst, våra läkare hjälper dig med intyg så att du får förebyggande sjukpenning på 50% för rehabilitering. Ersättningsnivån motsvarar vanlig sjukpenning. Boka tid hos din läkare för planering och diskussion kring hur just du löser din sjukskrivningssituation.

Du kan läsa mer om förebyggande sjukpenning här

Frånvaro

Maila återbud på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring 08-50 90 27 00, tonval 3.

Det går bra att lämna meddelande på telefonsvaren när telefonen inte är bemannad. Lämna återbud så tidigt som möjligt så att vi hinner boka in andra patienter som önskar tid hos oss, men allra senast 24 timmar innan ditt besök. Uteblivet besök utan meddelande debiteras enligt gällande taxa. I de fallen gäller inte frikort. Kom ihåg att lämna återbud för samtliga besök du har inbokade.

Lokaler

Vi bjuder på te och kaffe i vårt väntrum.
I lokalerna finns gym och omklädningsrum med dusch. Det finns låsbara skåp att låna över dagen. I närområdet finns det gått om restauranger och caféer.

Kostnad

Ta med ditt högkostnadskort för stämpling. Du får ett frikort då beloppet 1100 kronor har uppnåtts. Om/när du har frikort, och det är inlagt i vårt system, kan du registrera dig själv på datorn precis till vänster när man kommer in på Spine Center.